Politik i Norrland

"Vi klarar oss bra här i Norrland - men låt oss...

2017-08-29 17:19 #0 av: tlover

"Vi klarar oss bra här i Norrland men låt oss behålla vara resurser" Argumenterar Junselebon Ingrid Gulin i en debattartikel.

Skulle vi få behålla våra resurser så skulle allt gå så mycket bättre när det gäller sjukvård, jobbmöjligheter och annat i Norrland. Läs mer i artikeln

http://www.allehanda.se/opinion/insandare/junselebo-om-landsbygdslivet-vi-klarar-oss-bra-har-i-norrland-men-lat-oss-behalla-vara-resurser

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-08-29 18:42 #1 av: Dioramabyggare

Hmm... man kan ju undra när makthavarna i "Kungliga Hufvudstaden" ska fatta att det också "finns ett Sverige" utanför Stockholms län; ett Sverige där det också bor människor... och det vore intressant att få veta hur mycket av inkomsterna era råvaror ger som "återinvesteras" i företag och andra "allmännyttiga" projekt uppe hos er, av "centrala" beslutsfattare.

Anmäl
2017-08-30 20:38 #2 av: gruvel

#0 Bra att detta ämne tas upp om igen, om igen. Har skett här på i Fokus och i tidningsdebatt. På 90-talet gjorde Norrlandsförbundet en uträkning som ville visa att Norrland bär sig självt med råge och kan betala för produkter söderifrån. 2016 beklagade ett f.d. kommunalråd i Ragunda Terese Bengard alla vattenkraftskronor som rann förbi henne och kommunen till regeringen i Stockholm, som pytsar ut lite utjämning till "fattiga" Ragunda tillbaka. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.